fej1

 
line decor
 
virag
line decor
 

 

 

Folyamatosan jelennek meg a cikkeink a Kerepesi Véleményben

kvel


val1

kerepesch

 

was1

was2

was3

 

stille

 

w1

 

w2

w3

w4

 

wahl11

apr2

 

 

bren1

 

kerepesch

 

nepsz1nepsz2

nepsz3

 

okt

 

Közmeghallgatáson a NNÖK-nél

 

A 2010. Október 03-án alakult Német Nemzetiségi önkormányzat Springer Krisztina elnök, Fatter Mihály alelnök, illetve Kovács Zoltán és Kovács Zoltánné tagok jelenlétével, közmeghallgatást tartott a Kerepesi Általános iskolában.
Ezt megelőzően névre szőlő meghívók és írásos beszámolók mentek ki a Kerepesi Németség felé. Ki gondolta volna, hogy közel 1000 Német nevű ember él Kerepesen?
Ez is témája volt a közmeghallgatásnak, melyen a 36 érdeklődőn és a 4 NNÖK képviselőn kívül jelen volt meghívottként, Nagy László iskolaigazgató úr, Mayer Endre Gyuláné kisebbségi referens, Nagy Anna települési Önkormányzati Képviselő és ÉMNÖSZ titkár Szeltenné Winhardt Ildikó is.
Springer Krisztina Elnök asszony megnyitója után, a meghívott vendégek tájékoztatói következtek, majd a 2011-es év eddigi beszámolóját, a feladatokat és célokat a 2011-2012 évre, e sorok írója Springer Friedrich ecsetelte.
A Pénzügyi beszámoló, az állami az Önkormányzati és a feladatalapú támogatáson elnyert forrásról, volt a tárgya beszámolónak. (több mint 2,1 millió forint 2011-ben.)
A népszámlálással kapcsolatos észrevétel is tárgya volt a beszámolónak, jelenlegi óvatos becslések és felmérések alapján a 2001 –es 11 fővel szemben, akár több mint 200 fő is lehet a 2011-ben magukat németnek vallók száma. Az egyebekben hozzászólások és kérdések kerültek megválaszolásra.
Elhangzott a családfakutatás leehetősége is de a legfontosabb téma volt, az ingyenes Német Oktatás megvalósítása törvényes keretek között az óvodában és iskolában. Ezek voltak a legnagyobb érdeklődéssel övezve. Továbbiakban elhangzott a német sírok felkutatása, a német falunévtábla, a Kerepesrádió fantartói átvétele, kiállítások rendezése, Németnyelvvizsgák díjának átvállalása, a Német emléknapok és rendezvények megtartása és az első Kerepesi Sörfesztivál bemutatása.
A NNÖK továbbiakban is értesíteni fog minden kedves érdeklődőt rendezvényeiről.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket, akik az Országos Német Önkormányzati gálán
2011. November. 20 án Budaörsön részt kívánnak venni.   

Keresünk olyan jó hangú, és akár német nyelven énekelni is akaró nőket és férfiakat, akik nem sajnálva szabadidejüket, aktív részt vállalnának a Kerepesi Német Népdalkör megalakításában, munkájában. Aki kedvet érez a népdalkörben énekléshez, és szeretne ezzel saját magának és másoknak örömet szerezni, vagy érdeklődik munkánk iránt, kérem, hívjon 06-20 9221 920 számon, vagy írjon az alábbi e-mail címre: nok@uw.hu
Köszönettel: Springer Krisztina Kerepesi Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke.

Keresse a Német Nemzetiség Önkormányzatot a    Facebook logó  Facebookon is!

  facebook